2022 nyarán újra Bárzongorista Verseny!

Nyolc évnyi szünet után az idei esztendőben újra összegyűlnek a hazai bárzongorista szakma kiválóságai, hogy egy izgalmas, színvonalas verseny keretében mutassák meg tehetségüket! A verseny célja, hogy felhívja a figyelmet a bárzongorázás kiemelkedő művészeire és hogy igényes, színvonalas zenei programot nyújtson a balatoni nyár szerelmeseinek. A balatonakarattyai Il Mercato étterem exkluzív pezsgőbárjában, a Spumante-ban nyolc nyári estén át találkozhatnak az éjszaka koronázatlan királyaival.

Nem csupán a színpadon találkozhatunk a zenei élet meghatározó alakjaival, hiszen a zsűriben is a hazai zenei szcéna kiválóságai ülnek majd. A zsűri tagjai: Dr. Batta András prof., zenetörténész, a Magyar Zene Háza igazgatója, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének pártoló tagja; Joós István, a Magneoton kiadó vezérigazgatója; és Nyári Gyula, a Magyar Bárzongoristák Egyesületének elnöke, a Magyar Állami Operaház Zongoraművésze. A zsűri tagjai a kiválasztásban, a középdöntőkön és a döntőn vesznek részt személyesen.

Az egyes esteken számos különböző, izgalmas feladat vár a zongoristákra. A közönség soraiból össze-gyűjtött kedvencek is felcsendülhetnek, de olyan estét is tervezünk, amikor jól ismert magyar filmek “némafilmesített” jeleneit fogják megzenésíteni a művészek.

Csatlakozzon az eseményhez, szurkolja végig a helyszínen a nyolc estét, válassza ki személyes kedvencét és szavazatával juttassa be a döntőbe!
A zenetörténet legismertebb és legkedveltebb dallamai, tizenkét világot járt bárzongorista egyedi előadásában.

Jegyértékesítés: www.spumante.bar

A Bárzongorista Verseny dátumai:

Június 18. Elődöntő
Július 2. Elődöntő
Július 7. Elődöntő
Július 14. Elődöntő
Július 22. Középdöntő
Július 28. Középdöntő
Aug. 11. Középdöntő
Aug. 19. Döntő